Hoppfullt

Livet som veterinärstudent och tokig kaninhoppare

Lite skola också

Publicerad 2014-05-31 21:37:00 i Allmänt, Veterinärplugg,

Det har visst blivit mycket kaniner här. Hoppsan. Jag tänkte ta igen lite.
 
Nu har jag mindre än en vecka kvar på mitt första år som veterinärstudent! Fem dagar och en tenta. Som ni kanske förstår ligger fokus på att plugga till tentan som den här gången är på allmän immunologi. Man kan se den sista delkursen på organens struktur och funktion som en upptakt till höstens stora kurs, allmän sjukdomslära på 30 hp. 
 
I höst blir det dessutom en stor förändring! VH-fakulteten flyttar nämligen in i det nya huset, VHC - Veterinärmedicinskt och Husdjursvetenskapligt centrum. Alltså helt nybyggda och fräscha (och svindyra) lokaler. Jag hoppas verkligen att det blir bra eftersom det kostat SLU multum att bygga! 
 
Igår var jag också på introduktion för att jobba som skottare på hästkliniken. Än så länge har jag ingen fast dag utan ska hoppa in där det behövs men förhoppningsvis drar det in lite fler kronor i månaden.
 
Tjolahopp!
 
 

Tävling hos Gästrike

Publicerad 2014-05-29 21:21:00 i Kaninerna,

Idag styrde jag och tre fantastiska klubbisar bilen mot Sandviken och tävling hos Gästrike kaninhopparteam!
 
Solen sken hela dagen men det blåste också riktigt rejält så Det var många hinderstöd som trillade under dagen och kaninerna var lite på tå. Det blev inte direkt bättre av en stundvis ganska stor publik eftersom det arrangerades barnens dag samtidigt.
 
Brumma och Zelda fick åka med, Mira är nämligen nykastrerad och får inte tävla än. Dubbla rak lätt stod på schemat för tjejerna och det gick toppenbra! Brumma var lite ofokuserad i första klassen men det räckte ändå till placering och sista pinnen upp till medelsvår. Alltså hon klassade upp sig till medelsvår klass i rak och får då inte starta rak lätt längre. Därför fick hon gå den andra klassen utom tävlan och där gick hon som en klocka! Hon är fantastisk den lilla kaninen!
 
Zelda tyckte att hoppning var roligt idag men hindren var lite väl höga så hon tog bara de första två bommarna på de flesta hinder. Vissa klarade hon dock jättefint och hoppade och klarade till och med en maxad motlutslåda! 
 
Allt som allt en kul tävlingsdag, tack alla som gjorde den!
 
 
 
 

Tack för att jag finns!

Publicerad 2014-05-21 22:52:16 i Allmänt, Tankar och funderingar,

Den här veckan har jag verkligen fullt upp! Det vankas amöbaspex imorgon och all ledig tid går till att öva, öva öva. Dessutom har vi börjat med terminens sista delkurs, immunologi, som är ganska avancerat och svårt att få ihop. Och på det hade jag lurvponnyn idag.
 
Trots allt som behöver göras fick jag en sådär jättehärlig känsla ikväll när jag cyklade hem från stallet efter en mysig körtur i kvällsolen. Det kan ha något att göra med att mitt sommarjobb spikades idag men jag kände verkligen är gud vad lycklig jag är som lever! Jag läser min drömutbildning, har tre fantastiska långöron, världens bästa vänner och en underbar familj! Dessutom är det snart sommarlov! 
 
Tack alla som bidrar till att göra mitt liv så fint och meningsfullt i både upp- och nedgång!
 
 

Om

Min profilbild

Sofia

Matte till en dvärghare, med allt vad det innebär, och en dvv/hoppkorsning som är den goaste kaninen som skuttat på jorden. Jag pluggar sedan hösten 2013 till veterinär i Uppsala och blir färdig januari 2019. Jag hjälper också till med en härlig liten shetlandsponny med mycket lurv vars favoritsyssla är att spana in tjejer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela