Hoppfullt

Livet som veterinärstudent och tokig kaninhoppare

Fredagsflytt

Publicerad 2014-01-24 23:57:09 i Allmänt,

Idag fick jag äntligen nycklarna till mitt alldeles egna korridorsrum (ja, jag räknar ett förstahand hyreskontrakt som mitt). Det är visserligen betydligt mindre och något sunkigare än ettan och dessutom med delat kök men jag kan å andra sidan inreda rummet till mitt och göra mig mer hemmastadd. Här kan jag bo så länge jag vill utan att flytta runt mellan andrahandskontrakt och inneboende, otroligt skönt att ha den tryggheten! Något som långt ifrån alla Uppsalas studenter har tyvärr.
 
Eftersom min gamla hyresvärd skulle komma hit ikväll så passade jag på att flytta alla mina grejer på en gång, lika bra att få det gjort liksom. Alltså spenderades fredagseftermiddagen åt att springa fram och tillbaka med grejer och kvällen gick åt till att försöka få ordning i kaoset. Något jag lyckats med någorlunda för nu i alla fall.
 
Bonusbild på töserna på äventyr!
 

Långöron

Publicerad 2014-01-14 13:48:00 i Kaninerna, bilder,

 
Här kommer lite bilder på fina flickorna från förra veckan. De verkar trivas ganska bra i Uppsala också.
 
 
Det finns olika sätt att äta hö på. Det här är ett.
 
Eller så kan man göra såhär
 
 
 

Organens struktur och funktion

Publicerad 2014-01-13 20:30:54 i Allmänt,

Idag började vårens kurs, Organens struktur och funktion. Åter tillbaka på kära Ultuna! Jag fick också hämtat ut en av kursböckerna, Physiology of Domestic Animals direkt från förlaget. Ibland är det bra att man är 100 stycken i klassen. Man kan få riktigt bra priser på kursböcker när man beställer alla på en gång! Och jag var inte den enda som blev glad över att äntligen ha en kursbok med djur på framsidan igen!
 
 
Sen en bonusbild på vackra Zelda!
 
/Sofia
 
 

Tillbaka i Uppsala

Publicerad 2014-01-08 18:12:47 i Allmänt,

I förrgår firade jag min tjugonde födelsedag hemma med världens bästa syster och familj, avslutade dagen med att ta tåget tillbaka tillbaka till Uppsala. Snart är det nämligen tenta i biomedicin! Rättare sagt, imorgon kl 8-14 skriver vi tentan. Jag har gått igenom målen beklänges och framlänges och det känns som att det sitter någorlunda. Kanske sover med mössa inatt så det inte rinner ut genom öronen?
 
Brumma och Zelda är med mig i Uppsala, de har verkligen hittat varandra och trivs så bra tillsammans. Jag är otroligt glad för deras skull och lättad över att saker och ting äntligen börjar stämma.
 
Sofia

Om

Min profilbild

Sofia

Matte till en dvärghare, med allt vad det innebär, och en dvv/hoppkorsning som är den goaste kaninen som skuttat på jorden. Jag pluggar sedan hösten 2013 till veterinär i Uppsala och blir färdig januari 2019. Jag hjälper också till med en härlig liten shetlandsponny med mycket lurv vars favoritsyssla är att spana in tjejer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela