Hoppfullt

Livet som veterinärstudent och tokig kaninhoppare

Föreningsmöte med måndagspub

Publicerad 2014-04-28 23:59:16 i Allmänt,

Idag är det skvalborg, det vill säga dagen före kvalborg som är dagen före valborg. Uppsalas studenter är bra på att festa till det helt enkelt. Själv firade jag skvalborg med att gå på föreningsmöte på kåren med efterföljande pub (grillade spett i alla dess former stod på menyn). 
 
På mötet diskuterades både nya hundgårdar i samarbete med Campus Canis, Fikautskottets stadgar och hur det ska gå till när alla djursjukskötarstudenter i Skara kommer flytta hit till hösten, något som helt klart kommer bli både rörigt och krångligt men samtidigt roligt att få lära känna sina framtida kollegor bättre. Vi kommer ju trots allt att jobba nära djursjukskötarna som färdiga veterinärer.
 
Sen avslutade jag och Brumma kvällen med att ta en kvällspromenad precis innan det blev mörkt, Brumma tyckte dock att det blev lite läskigt när det var lite halvmörkt ute.
 
 
Glad valborg och första maj!

Påsk!

Publicerad 2014-04-18 23:46:03 i Allmänt,

Nu är jag hemma över påsk. Riktigt skönt att komma bort från skolan ett par dagar!
 
Dagen spenderades på Nordens Ark, en riktigt trevlig djurpark tycker jag. Sen på kvällen fick kaninflickorna gå ut och äta gräs i stora hagen och nu sitter de och myser i ett välhalmat hus.
 
Glad påsk!
 
 

Tiden går fort när man har roligt

Publicerad 2014-04-14 19:06:12 i Allmänt, Kaninerna, Veterinärplugg,

Redan April? Halvvägs igenom? Hur hände det? Två månader kvar på första året som veterinärstudent? Säkert?
 
Här hemma har det hänt grejer. Ganska plötsligt blev det bestämt att tre skulle bli fyra och ett par dagar senare flyttade Mira in. Mira är en jättego tjej på ett år och obeskrivligt söt. Jag tog emot henne på ett villkor; hon måste kunna gå tillsammans med mina. Och nu, två och en halv vecka senare, varav Mira bodde i duschen under två, så ligger hon, Brumma och Zelda tillsammans på mattan och softar. Alltså har mitt par blivit en trio och det är underbart!
 
Mira ägs inte av mig utan är bara här på foder men vem kan stå emot en sån här sötnos?
 
 
Annars har jag fullt upp som vanligt. Om drygt en vecka stundar stora anatomitentan, eller gatloppet som studenterna kallar den. En praktisk anatomitenta med flera stationer där man får fem minuter på sig vid varje station med frågor som:
 
Vilka strukturer är markerade? Svara på latin

eller
 
Ange ursprung, fäste och funktion för följande muskler
 

Och alla möjliga kombinationer av dessa. Det blir nog en tuff tenta men samtidigt är anatomi väldigt intressant så det kommer nog gå bra tror jag.

Om

Min profilbild

Sofia

Matte till en dvärghare, med allt vad det innebär, och en dvv/hoppkorsning som är den goaste kaninen som skuttat på jorden. Jag pluggar sedan hösten 2013 till veterinär i Uppsala och blir färdig januari 2019. Jag hjälper också till med en härlig liten shetlandsponny med mycket lurv vars favoritsyssla är att spana in tjejer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela