Hoppfullt

Livet som veterinärstudent och tokig kaninhoppare

Fredag

Publicerad 2013-05-24 12:28:52 i Allmänt,

Solen skiner och jag har slutat min allra sista fysiklektion på gymnasiet. Det känns fantastiskt!
 
Nu ska jag försöka ordna upp röran på mitt skrivbord och sen gå ut och rasta kaniner i det fina vädret. Ikväll tar jag moppen upp till hästapållen, M och jag planerar en galopprunda runt grustaget, ett perfekt avslut på den sista riktiga skolveckan.

Sambos

Publicerad 2013-05-12 22:50:59 i Kaninerna,

När vi kom hem från tävlingen igår släppte jag ihop Tufs och Vera. Det gick bra men var lite spänt. Det kändes ändå tillräckligt bra för att låta de vara tillsammans över natten.
 
På morgonen var det lite mer spänt än kvällen före så jag släppte Tufs och Vera i Fanny och Pippins hage och F&P fick gå i betesburen över dagen. På eftermiddagen var de gosiga igen och fick komma tillbaka till deras eget place. Det gick bättre än det gjorde igår och imorse även om det fortfarande inte är helt hundra.
 
Sen när jag gick ut för att kvällfodra satt de tillsammans och mös uppe i huset så det går helt klart åt rätt håll!
 

Tävling imorgon

Publicerad 2013-05-10 23:29:00 i Kaninerna,

Kvällen före tävling

Imorgon drar jag och långöronen på hopptävling! Tufs startar lätt krok och Jag ska också starta systers Pippin i samma klass. Vera ska följa med och testa på att vara på tävling. Hon är för liten för att tävla än på ett tag.

Ikväll har jag gjort i ordning transportburarna med tidning, handduk och varsin höboll. Vattenskålarna sätter jag in när vi kommer fram, det blir så blött i transporterna annars och vi ska ju inte åka så långt.

Tjolahopp!

På väg ut

Publicerad 2013-05-09 15:43:59 i Allmänt,

Efter frukost (som åts runt tio ;)) blev det en oplanerad tripp in och hälsa på en kompis som ligger på sjukhuset. Nu ska jag ta och gå ut till kaninusarna, det har äntligen slutat regna!
 

Skogspromenad med pojken

Publicerad 2013-05-08 23:25:00 i Allmänt, Kaninerna,

Tufs fick följa med på en skogspromenad idag. Vi träffade två hundar, en padda och en hel massa sniglar.
 
Tufs funderar på hur han ska ta sig över bäcken. (Vadå "Du är en hoppkanin?!")
 
Vår paddkompis! I högerkanten skymtar en snäcka också.
 
Sofia

Vera igår

Publicerad 2013-05-08 23:20:00 i Kaninerna, bilder,

Igår kom selen jag beställt till Vera från Gnagarboden.se. Det är en fodrad orange mockasele, jättesnygg och passar Vera perfekt!
 
Supernöjd!
 
En hel drös med bilder blev det, jag delar upp dem lite för att inte få allt på en gång.
 
 
 
 
 
 
 
Sofia
 
 

Majritt

Publicerad 2013-05-07 22:31:39 i Allmänt,

Tisdagar är hästdagar.
 
Nöten gick i sommarhagen njöt i solen när jag kom upp till stallet idag.
 
"Vadå rida? Nu?"
 
Efter viss övertalning gav vi oss iväg och mötte Mela och Piccola för att rida bort till "bäcken". En "bäck" som är typ två meter bred och ett par decimeter djup som man kan rida längs i ca 50 m. Alltså rida i bäcken. Jobbigt men roligt tyckte Nöten.
 
På vägen hem mötte vi en råbock och en råget. Nöten var misstänksam men jag tror de var mer skraja för oss än vi för dem. Tillbaka i stallet igen var Nöten jäättesvettig och rullade sig en fyra-fem gånger innan han var nöjd. Glad att det inte är jag som ska borsta honom imorgon.
 
Hästen i sommarhagen i somras

Vera är liten

Publicerad 2013-05-06 22:51:00 i Kaninerna,

Jag brukar rasta Vera och kompisen Billie (som flyttar nu på lördag) i en hage av kompostgaller, självklart inte utan uppsikt. Vera har en ovana att sticka ut huvudet genom gallren men eftersom hon aldrig kommit längre och inte fastnat har jag låtit henne fortsätta.
 
Idag däremot gick hon steget längre och knödde sig igenom utan större problem och jag fick jaga kaninbebis. Knaskanin.
 
 

Selträning med Vera

Publicerad 2013-05-05 22:59:43 i Kaninerna,

Vera blev tre månader igår och då får man börja träna med selen.
Igår fick hon ha den på sig i hagen en stund och bara känna på den. Idag började jag med att låta henne ha sele i hagen innan jag knäppte på kopplet och släppte Verisen utanför hagen. Hon tyckte det var väldigt skoj att skutta omkring utanför hagen om brydde sig inte så mycket om selen.
 
Duktig tjej!
 

Hoppträning med Linnea

Publicerad 2013-05-05 22:31:00 i Kaninerna,

Idag var vi och hopptränade med kaninerna. Tufs och Pippin (min syster melas kanin) packades in i bilen med massa hinder och vi åkte iväg till Linnea, en hoppkompis. Väl där lastades hindren på en skottkärra (nästan alla fick plats) och vi knatade upp till en för tillfället oanvänd fotbollsplan. Lyx att ha en så stor platt gräsmatta att ställa hinder på!
 
Med alla hinder fick vi ihop en rakbana på tio hinder, blandat kombinationer och enkla. Tanken var att jag skulle hoppa Tufs och Pippin eftersom jag ska starta de nästa helg och att Mela skulle fota spektaklet. Problemet var bara att kameran stod kvar hemma i hallen. Ingen katastrof, Linneas kamera dög lika bra och bilder blev det. Men jag har inte fått tag i dem än så inga bilder blir det i det här inlägget. Jag ska försöka få tag i dem så snart som möjligt.
 
Tufs hoppade jättefint även om han blev trött ganska fort. Kondisen är inte på topp. Pippin tyckte att det fanns mycket annat som var grymt mycket roligare än att hoppa men han tog sig igenom banan ett par gånger i alla fall. Han är trots allt ny på det här med hoppning och det kommer nog så småningom.
 
 
En bild på Pippin på tävling i mars så länge
 
Sofia

Alla nödvändigheter fixade

Publicerad 2013-05-05 22:18:26 i Allmänt,

Nu har jag skrivit presentationsinlägg om alla som officiellt figurerar i bloggen. Det blev inte särskilt detaljerade beskrivningar men så ni (du, ingen) har ett hum om vilka vi är.
 
Sofia

Snöflingans Majesty of Queen

Publicerad 2013-05-05 22:15:20 i Djuren,

Vera har bara varit här i en vecka i skrivande stund och är fortfarande en liten bebis. Hon är hoppstammad och jag hoppas att hon ska tycka det är roligt med hoppning. Vera är en gudomligt söt svartbrokig tjej med fladderöron.
 
 
Mor: Snöflingans Majesty of Course
Far: Grenens Gale of Darkness
 
Veras mamma är kullsyster med Snöflingans Majesty of Night, världsrekordhållaren i höjdhopp.
 
 

Tufs

Publicerad 2013-05-05 21:58:00 i Djuren,

Tufs är min ögonsten. Han är en viltgrå dvärgvädursherre som fyller sju år den tolfte juni. Han kom till mig den 26 juli 2006 som en sex veckors bebis tillsammans med sina två systrar och är min första kanin.
 

Jag och Tufs tävlar kaninhoppning, lätt klass. Vi har tidigare hoppat med Svenska Blå Stjärnan och började således inte tävla inom SKHRF förrän sommaren 2012.

Vem är jag?

Publicerad 2013-05-05 21:19:00 i Vem är jag?,

Jaget i den här bloggen syftar oftast på mig, Sofia. Jag är en sametjej på nitton år som går första året på veterinärprogrammet på SLU i Uppsala. När jag inte pluggar hänger jag i stallet, med kompisar och hemma med kaninerna.
 
Jag, Fanny och Pippin bor tillsammans i en etta där jag städar och dem stökar ner. Fanny och Pippin är min systers, Melas, kaniner. Fanny är en svart före detta utställningsdvärgvädur men lever nu livet som kastrerad lägenhetskanin och hittar på diverse upptåg. Pippin är en underbar liten dvärgvädursrexpojke, full av liv men älskar att bli kliad i pannan. Även han är kastrerad och båda går lösa i lägenheten dygnet runt. De är rumsrena och går på låda.
 
Ett par gånger i veckan hjälper jag också till att sköta och motionera en shettispojke. Han är en urmysig prick med massa pannlugg och en mjukmule. Vi brukar flänga omkring på skogsvägarna med eller utan vagn.
 
Bloggen handlar alltså om mig, två kaniner och en lurvig liten ponny.
 
/Sofia

Vi provar igen

Publicerad 2013-05-05 21:09:55 i Allmänt,

Hej!
 
Det här med blogg har jag testat förut men det har runnit ut i sanden. Men lusten finns ändå och jag provar igen. Förut har jag funnits på tufselufs.blogg.se och shadesofgolden.blogg.se
 
Sofia, Nöten, Tufs och Vera

Om

Min profilbild

Sofia

Matte till en dvärghare, med allt vad det innebär, och en dvv/hoppkorsning som är den goaste kaninen som skuttat på jorden. Jag pluggar sedan hösten 2013 till veterinär i Uppsala och blir färdig januari 2019. Jag hjälper också till med en härlig liten shetlandsponny med mycket lurv vars favoritsyssla är att spana in tjejer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela