Hoppfullt

Livet som veterinärstudent och tokig kaninhoppare

Lördagsmorgon i stallet

Publicerad 2013-11-30 14:40:00 i Hästar,

Lurvponnyns ägare frågade om jag kunde ta morgonen i stallet idag. Visst sa jag och ångrade mig lite när klockan ringde halv sju imorse. Det är ju lördag!
 
Men när jag väl kom upp var ångern som bortblåst. Ett par minus, soluppgång och hela landskapet vitt av frost. Inte blir det värre av att det är så fantastiskt fint i Hågadalen!
 
Först fick långbeningarna gå ut i hagen innan jag och ponnyn tog en härlig morgonpromenad. 
 
 

Ledig fredag

Publicerad 2013-11-29 20:29:33 i Allmänt, Kaninerna,

Gårdagen gick i ett kör med laboration, getövning, ponnymotion, kårstädning och DjurEt-möte. Jag var inte hemma förrän ganska sent på kvällen och var dödstrött så det blev mest lite Brummamys och kollaps i sängen typ.
 
Idag var undervisningsfri dag så jag har passat på att sova länge, tvätta och umgås mycket med Brumma. Hon är lite lös i magen, inte helt ovanligt för små bebisar som flyttat hemifrån, så jag fick blocka lite bajs i rumpan och så klippte jag klorna också. Det var nog första gången för henne för klorna var väldigt långa och spetsiga. Lite otäckt var det men det gick helt okej ändå.
 
Brumma blir modigare och modigare, nu har hon kommit till mig ett par gånger istället för att sätta sig i ett hörn så fort jag kommer nära. Idag har vi skypat med Mela också.
 
 
Jag var också och skrev på kontrakt för mitt nya boende till våren. Jag har fått ett korridorsrum på skolansområde, i första hand! Så där kan jag bo så länge jag vill, det känns riktigt bra att ha ett fast boende och slippa flytta runt mellan tillfälligga.
 
Imorgon blir tidig morgon då jag ska ta morgonen i stallet. Mysigt.
 

Börjar sakta men säkert komma till rätta

Publicerad 2013-11-27 12:36:35 i Kaninerna,

Nu har Brumma varit här en natt och är redan betydligt säkrare. Hon är fortfarande ganska nervös och skraj såklart men det blir bättre och bättre. Nu har hon hittat alla hyllor och skrymslen att gömma sig i.
 
Såklart kommer lite fler Brummabilder både från igår kväll och i dag.
 
 
 
 
Pippin och Fanny är förskräckta över att en annan kanin är i deras lägenhet! De har gjort allt för att lyckas komma åt lilla Brumma men hon verkar inte fatta vinken och kommer glatt och nosar på dem genom gallret. En tydlig vink från Fanny och Pippin var också att det låg bajs runt hela Brummas bur imorse. Några visar vilka som faktiskt bor här.
 

Brumma är hemma!

Publicerad 2013-11-26 17:06:44 i Allmänt,

Tog en sväng till Gävle tur och retur idag för att hämta kaninbebisen. Det var riktigt svårt att välja, alla tre var precis likadana och dessutom stressade av den nya miljön (backluckan på bilen) så de ville mest trycka i ett hörn. Det fick helt enkelt bli den med finast teckning på läppen.
 
Så här är hon, Snöflingans Bambubjörn som jag nog kommer kalla Brumma.
 
 
/Sofia
 

Klart att flytta in!

Publicerad 2013-11-25 21:57:00 i Kaninerna,

Idag har jag gjort färdigt det sista i bebisburen. Förlåt för de suddiga bilderna, jag insåg inte att de var så dåliga förrän jag importerat dem till datorn.
 
Hela buren. Jag velade, och velar fortfarande på var höhäcken ska sitta. Det är ju egentligen bra att ha den över toalådan eftersom det brukar bajsas en del när kaniner äter. Men då skulle den antingen hamna för högt upp eller skymma för så att man inte ser ut när man äter. Så höhäcken hamnade vid hyllan och toalådan under hyllan och så satte jag en höboll precis vid toalådan. Får se hur det funkar helt enkelt.
 
 
Toalådan, till hälften under hyllan och med en höboll så man kan äta och bajsa samtidigt.
 
Ett mysa-och-gömma-sig-i hus, en stolsdyna ovanpå och en fleecefilt inuti.
 
Rolig tvåvägstunnel i flätat gräs.
 
Hyllan som funkar som utkiksplats och mat- och vattenstation.
 
Imorgon smäller det, då kommer bebis äntligen hem!
 

Utvärdering: Carefresh Natural

Publicerad 2013-11-23 00:57:00 i Kaninerna,

Utvärdering av Carefresh Natural
 
För drygt tre veckor sedan klickade jag hem två paket Carefresh Natural-strö från animail.se. Nu har första förpackningen av det nya ströet tagit slut och jag tänkte göra en liten utvärdering på det.
 
 
Fördelar:
- suger upp riktigt bra, det blir inte sådär blött och äckligt i botten av lådan som det blir med spån och hampa.
- dammar inte och skräpar inte
- luktar inget mer än papper
- riktigt praktisk förpackning jämfört med en spånbal eller en stor säck papperspellets.
- mjukare för tassarna än pelleterat strö, dock inte riktigt så mjukt som jag hade önskat
- räcker länge, jag har gjort åt en förpackning på 60 liter på tre veckor, samma mängd remiss räckte i knappt två veckor och tog mycket mer plats. Hampan gick också betydligt mer.
 
Nackdelar
- priset
 
Så här ser det ut i lådan
 
En förpackning på 60 liter kostar på animail.se 199 kronor. Beställer man för över 500 får man gratis frakt till dörren. En säck Remiss kostar på granngården/grizzly zoo runt 160-170 kronor, alltså är priskillnaden inte enorm men jämför med kutterspån eller hampa på bal så blir det förstås skillnad.
 
Det kostar alltså runt 200/3=67kr per vecka eller runt 250-300kr/månad för mig.
 
Allt som allt är jag väldigt nöjd och kommer nog fortsätta med Carefresh.
 
Pippin gillar Carefresh Natural
 

Stjärnfredag

Publicerad 2013-11-22 20:49:00 i Allmänt, Hästar,

I eftermiddags skrev jag den sista av veckan tre tentor och nu är nästa tenta (om man inte räknar ev. omtentor) i januari. Skönt! 
 
Jag firade fredag med att ta en ponnykväll. Ponnyn och jag tog en stjärnpromenad och hade mysigt. När det var dags att vända fick jag övertala en stund.
 
"Vadå gå hem? Vi har ju precis kommit igång!"
"Jo men ditt knä ska inte vara ute för länge och jag fryser"
"Skaffa päls"
"Sorry, kom nu."
"Å okej då, du är tråkig."
 
Fick såklart vänta jättelänge på bussen inne i stan men när jag väl hoppat av bussen på Ultuna fick jag se ett stjärnfall. Ett riktigt sånt. Inte bara en liten fjuttstrimma på himlen utan en lång sträcka, rakt ner. Det är sånt som gör kvällen magisk.
 
Nu ska jag kura ner mig i soffan med nya boken Nyckeln och bara mysa! 
 
 
 

En veterinärstudents skrivbord

Publicerad 2013-11-19 15:57:00 i Veterinärplugg,

Kan till exempel se ut så här ett par dagar före tenta. 
 
Fadderpärmen framme, histologiboken uppe, vad som är kvar av en chokladkaka och bibeln Essential Cell biology som nu är lite bortglömd efter biokemimuntan igår.
 
 

Så långt till helg!

Publicerad 2013-11-18 23:59:00 i Kaninerna, Veterinärplugg,

Idag klarade jag av muntan i biokemi, one down two to go! Eller ja, klarade vet jag inte men jag gjorde den i alla fall. Nu väntar två dagars hårt plugg och en Catching Fire premiär (Självklart kvällen innan tentan) innan det är "förhör" (läraren visar bilder och vi svarar) i histologi på torsdag och skriftlig tenta i histologi på fredag. Histologi är alltså hur olika vävnader ser ut på mikroskopnivå, hur olika celler ser ut och i vilka vävnader man kan hitta vilka celler.
 
I helgen åker jag till Fia på Snöflingans kaniner för att hämta en bebis. Bäst att ta det efter tentaveckan tänkte jag, gaah! Jag längtar ihjäl mig, kan inte de där tentorna bara vara över snart?
 
Idag passade jag i alla fall på att dra en sväng förbi IKEA på vägen hem och köpa lite saker till nya buren i synnerhet och kaninerna och mig i allmänhet.
 
 
Så här ser buren ut just nu, höhäck, toalåda och vattenskål ska till men vart har jag inte riktigt klurat ut än.
 
/Sofia
 

Kanindag

Publicerad 2013-11-18 20:00:00 i Kaninerna,

Idag räckte jag ut tungan år cellbiologiboken, packade ner långöronen och åkte till Sandra för att hoppträna. Två tjejer till var också där och hoppade med sina kaniner.
 
Vi satte upp en rakbana på lätthöjd och båda kaniner skötte sig bra, Pippin och jag kommer inte riktigt överens men stundtals hoppade han med fint flyt. Fanny var som vanligt, lite långsam och osäker fram till hindren men klarade det mesta stillastående med sina rakt-upp-rakt-ner skutt. 
 
Sen byggde vi om till en krokbana och Sandra hoppade sina elit- och svårkaniner, Yla och Tinka. Sist fick jag hoppa Fritz, en av Sandras hanar som var väldigt söt och snäll. Han påminde en del om Pippin i uppsynen.
 
Proximas Pilgrim - "Pippin"
 
Jag och Pippin taktiksnackar
 
Sandras Yla
 
Sandras Tinka
 
Och Fritz som jag hoppade med lite
 
Fritz
 
 
 
 

Det är visst munta på måndag

Publicerad 2013-11-15 19:48:26 i Allmänt,

På måndag är det dags för första examinationen i biomedicinsk baskurs. En muntlig tenta i biokemi. Den har legat där hela hösten, ändå kommer halva (om inte mer) klassen på i veckan att den visst är redan på måndag (däribland jag).
 
Helgen blir full av plugg men jag tänkte i alla fall försöka ta mig ner till UDS imorgon då de har öppet hus. Spännande! Trots den stundande muntan tänker jag ta fredagskväll nu och mysa ner mig i soffan med en bra film och en skål popcorn.
 
Fanny vet i all fall hur man slappnar av!
 

Ommöblerat

Publicerad 2013-11-14 16:29:35 i Allmänt,

I förmiddags fick jag skjuts (tack igen!) till affären så att jag kunde köpa en bur till kaninbebisen som kommer nästa helg. En åttaveckorsbebis kan nämligen inte hålas innanför kompostgaller, den går rakt igenom. Buren är stor och fin, 150 cm lång och 70 cm bred. Det stora problemet var att få in den i lägenheten på ett sånt sätt att jag inte snubbar över den så fort jag ska någonstans.
 
Efter en ommöblering (som omfattade en hel massa damm, hö, gammalt stö som gömt sig i hörnen, en halv vattenskål över golvet och en hel del buntband) så tycker jag att jag fick in den fint intill väggen.
 
Före
 
Efter
 
Nu är bara frågan vart jag ska göra av höbalarna jag hämtar i helgen? Hmm...
 
 

Auskultera mera!

Publicerad 2013-11-13 18:48:51 i Allmänt,

Auskultera är ett krångligt ord som jag innan jag började veterinärprogrammet aldrig hade hört. Aska-vadå?
 
Egentligen är det inte så krångligt som det låter, att auskultera är att iakta, titta på i princip. Som veterinärstudent ska man auskultera på ställen som man kan ha nytta av i sitt framtida yrke. Kan man inget om hästar kan man auskutera på en ridskola, kan man inget om kor kan man auskultera på en bondgård. Ja, i princip överallt kan man auskultera. Självklart även på veterinärkliniker. I åk 1 får man garanterat auskultera vid minst ett tillfälle på UDS, Universitets djursjukhuset, antingen på smådjur eller den ambulatoriska kliniken. Men man får gärna ordna egna auskultationsplatser, så många som man bara kan och vill.
 
Självklart vill man passa på och göra det och jag har nu fixat min första auskultationsplats, på exotiska avdelningen på Blå Stjärnans djursjukhus i Göteborg. Om ni någon gång kollat på djursjukhuset på SVT (Jag erkänner, följer det slaviskt) och sett en man i hawaiiskjorta som matchar handdukar med färgen på fåglarnas fjädrar så känner ni igen Bo Runsten. Det är han som är ansvarig för exotiska avdelningen där, nu kommer jag förmodligen inte att träffa honom när jag är där men det är ändå roligt!
 
Och för er som inte har full koll på sveriges konstiga specialistutbilndningar så går både reptiler, fåglar, gnagare och kaniner och säkert massa mer in under rubriken exotiska djur. Det vill säga allt utom katt, hund, häst och lantbruksdjur.
 
Bifogar en bild på Pippin som äter äpple
 
/Sofia

Nytt på kaninfronten

Publicerad 2013-11-13 16:36:52 i Allmänt, Kaninerna,

Nästa helg kommer jag åka till Fia och hämta hem en liten svartbrokad kaninbebis. En tjej blir det men än så länge vet jag inte vilken. Med anledning av det ska jag åka och köpa en ny bur imorgon, det enda problemet är hur jag ska få plats med nya buren i lägenheten men det får gå helt enkelt. Jag har en plan som jag hoppas ska fungera.
 
Mamma till kullen är samma som Pippins mamma, alltså är bebisen halvsyster till Pippin.
 
 
 

Kan man klippa bort den här dagen?

Publicerad 2013-11-10 18:05:19 i Allmänt, Djuren,

Phlugan igår och inatt var fantastisk. Väldigt intensiv och mycket att göra, när klockan närmade sig ett på natten hade gästerna fortfarande inte druckit kaffe eller punch. Vid halv fyra började äntligen vår eftersittning och runt sextiden på morgonen var jag hemma och då gick jag inte sist.
 
När jag vaknade vid elva-tolv tiden var det första som hände att jag fick veta att hon jag skulle hyra rummet av i vår har fått tag i ett annat boende så det blir inte av. Om det krisar kan jag bo där januari och februari men inte längre än så. Där sket sig min trygghet inför våren. Jag har i alla fall intresseanmält mig till ett par bostäder här på Ultuna, får se om jag får något.
 
Sen dimper det ner ett sms som säger att ponnyn är dålig, han är svullen i käken och har svårt att äta, ingen vet vad det är och om han inte är bättre imorgon får han röntgas. Vi tog i alla fall en promenad vilket var uppskattat hos ponnyn. Hos mig med för den delen.
 
Dessutom är det fyra veckor sedan idag. Fyra veckor sedan Vera dog. Så fort jag tänker på henne blir halsen tjock och kinderna våta. 
 
Kan man låtsas som om den här dagen inte fanns?
 
 

Pippin, en riktig myspropp

Publicerad 2013-11-09 13:45:09 i Kaninerna,

Pippin måste var något av det gosigaste som vandrat på fyra pälsiga tassar.
 
Så fort jag kommer och ska städa eller fixa med något nära golvet så är han där med nosen och säger "Kaan du klia mig på pannan! Snäälla!"
 
Och så söt som han är kan man ju inte låta bli.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaninstök

Publicerad 2013-11-09 13:36:00 i Kaninerna,

Såhär kan det se ut hos två små kaniner efter natten

 
Då är det tur att mattar finns som kan göra stället snyggt och fint igen.
 
Kaninerna har också fått ett nytt fint lekhus. Jag beställde strö från animail.se i förra veckan och fick en sån här stor fin kartong. Fyllde den med en fleecefilt och rivna tidningar, roligt roligt tycker kaninerna!
 
/Sofia
 

Veterinärkongressen

Publicerad 2013-11-08 15:18:10 i Allmänt,

I helgen (eg. torsdag-fredag) är det veterinärkongressen. Det betyder att en hel massa veterinärer och företag åker till Ultuna för att hålla/lyssna på föredrag i aktuella ämnen, visa upp sina produkter (främst företagen då) och inte minst för att träffa alla veterinärkollegor över hela landet.
 
För mig som nypåbörjad veterinärstudent som fattar knappt hälften av vad de pratar om så har jag mest gått omkring på mässan och plockat pennor och godis. Lyssnat på en del säljare/företagare/whatever också men jag får erkänna att en hel del gick in genom ena örat och ut genom andra. Man kan inte vara bäst jämt liksom.
 
Något annat som händer i anslutning till veterinärkongressen är Den Glada Phlugans Fest, förkortat Phlugan, som äger rum vartannat år. Det är Den Glada Phlugans Ordens fest och är tydligen en helt galen sittning med massa veterinärer, allt från studenter till 80-åriga gubbar. Traditionen lyder att amöbor serverar, alltså ska jag imorgonkväll göra mitt yttersta för att spilla svartsoppa på så få som möjligt. Menyn är nämligen traditionell gåsamiddag. Undrar vad jag gett mig in på..
 
/Sofia

Biokemi får bli sista

Publicerad 2013-11-07 21:07:00 i Veterinärplugg,

Nu tänkte jag runda av kvällen med lite biokemiplugg. (Men som ni märker försöker jag desperat undkomma genom att skriva en massa blogginlägg.) Biokemi är ett förvirrande ämne, biologi och kemi på samma gång, tänk er det liksom.
 
Den biokemin jag håller på med just nu handlar mest om celler och hur cellen är uppbygd på molekylnivå, hur alla organeller (cellorgan), cellmembran och celltransporter fungerar.
 
En cell är som en liten kropp inne i kroppen. Den har allt den behöver, ett reproduktionssystem, en kopiator, en energifabrik och en avfallskvarn. Den har väggar och vissa har till och med distinkta golv och tak, allt beroende på var de sitter och har för funktion. Cellen har också en stomme som håller formen och dessutom har den små järnvägar överallt så att molekyler lätt ska kunna ta sig fram i cellen. Alla dessa smådelar i cellen byggs upp på fiffiga sätt med hjälp av proteiner, kolhydrater och fetter. De kallas organeller, alltså organ i cellen, och självklart har de massa fina namn.
 
 
Reproduktionssystemet räknar jag som DNA. Där all information cellen behöver finns lagrad.
Kopiatorn innefattar bl a RNA och ribosomer
Energifabriken är mitokondrierna
Avfallskvarnen är lysosomern
Stommen och järnvägarna är cytoskelettet
 
När man inser hur det hela hänger ihop är det väldigt fascinerande men vägen dit tycks ibland oändligt lång. Och när man väl tagit paus vill man inte gärna starta motorn igen, attans att tentan inte väntar på att man ska orka ta tag i plugget.
 
Bjuder på en bild från allas vårt älskade Wikipedia, ni kan ju roa er med att försöka lista ut vad pilarna pekar på!
 
/Sofia

Kaninprat

Publicerad 2013-11-07 20:30:00 i Kaninerna,

Ikväll var en kaninkompis över på en mugg te och kaninprat. Det var riktigt trevligt att att prata kanin en stund och man blir så inspirerad att hitta på nya saker med ninisarna. Tyvärr blev Fanny och Pippin ganska nervösa när L kom, hon har nämligen hund och luktade jeteläskigt. De vågade sig fram lite då och då men var på sin vakt hela tiden. Jag var också läskig eftersom jag hade varit och hälsat på hunden tidigare.
 
 
 

Vad håller jag egentligen på med?

Publicerad 2013-11-07 19:58:00 i Allmänt, Veterinärplugg,

Mela påpekade att alla faktiskt inte läst biologi på gymnasiet och kanske inte hänger med på allt jag pratar om. Så jag ska försöka förklara lite bättre vad jag faktiskt håller på med. Ni får gärna hojta till om det blir för krångliga ord eller för "barnsliga" formuleringar. Det blir ju lätt så att man, eftersom man nästintill bara umgås med veterinärstudenter, pratar med alla krångliga vetenskapliga och latinska termer som ingen annan fattar (vilket är helt naturligt att inte göra). 
 
Idag har jag faktiskt inte pluggat alls (aj aj!), jag var nämligen ledig från föreläsningar idag så jag passade på att åka in till stan för diverse saker som skulle inhandlas och sen har jag stått och sålt fika på veterinärkongressen. 
 
Så nu är det väl som jag borde ta tag i plugget och göra lite nytta men det är så svårt att börja. Tror att jag ska förbereda lite inlägg här först..
 
/Sofia

Aktiv onsdag

Publicerad 2013-11-07 00:10:00 i Allmänt, Hästar, Veterinärplugg,

Förmiddagen var intensiv med två föreläsningar och en mikroskopering. Idag ställde vi in mikroskopen på olika sorters nervvävnad. Det är ganska coolt att kunna se axoner med myelinskidor och noder! Det här hann jag alltså med innan klockan slog tolv.
 
Sen var det snabbt iväg till stallet för en härlig körtur. Ponnyn var pigg och glad och bjöd mig till och med på ett par galopper! En härlig galopp ger faktiskt nästan samma kick i vagn som på hästryggen. Riktigt härligt!
 
Snyggingen!
 
Efter ponnyturen bar det iväg direkt hem (en halvtimme sent eftersom jag halvvägs hem kom på att jag glömt plocka undan vagen), en snabbstädning hemma och sen till skolan för att plugga histologi med en kompis. Vi gick igenom celltyper, hur de ser ut och letade upp dem i mikroskop. Det gick bra och det börjar sakta men säkert sätta sig.
 
Nyss stängde jag av DVD:n, tittade på Finding Neverland. En underbar film, så otroligt fin men himla sorglig samtidigt.
 
Men nu, äntligen, ska jag krypa till sängs. Gonatt!
 
 

En säkrare framtid

Publicerad 2013-11-05 21:26:43 i Allmänt,

Sedan Vera gick bort har jag gått i tankarna på en ny kanin men inte velat bestämma något innan jag fått boende ordnat till i vår då mitt kontrakt jag har nu bara löper till nyår. Idag var jag och tittade på en lägenhet att dela med en annan tjej och allt kändes bra så vi bestämde att jag flyttar in. Där kan jag ha kanin utan problem och det är ett tillsvidarekontrakt vilket också är skönt.
 
Jag kommer alltså flytta till en tvåa som jag kommer dela med en annan tjej, vi har varsitt sovrum och delar hall, kök och toa. Mitt rum har dörr direkt ut på balkongen, mysigt. Dessutom med betydligt lägre hyra än jag betalar nu.
 
Medan jag letat boende har jag också kikat lite på kaninkullar för att se om det finns något intressant och jo visst, Veras uppfödare har just nu en kull med Pippins mamma som mamma så jag ska till henne och kika i nästa vecka och förhoppningsvis tinga en bebis.
 
Pippin
 
/Sofia

Getövningar

Publicerad 2013-11-03 22:59:54 i Allmänt,

Veterinärprogrammet är (som tur är) inte bara cellmembran, fosforlipider, cellulära transportsystem och olika sorters benbildning. I veckan fick vi för första (men inte sista) gången kontakt med levande djur på utbildningen.
 
Det är så att SLU har en getbesättning som man forskar på (lite olika forskningsprojekt från år till år men inget som påverkar getterna negativt) och dessa getter får vi första ringare öva på, alltså hälsokolla och följa under deras dräktighet-killning och första tiden med killingen. I veckan hade jag min första getövning.
 
Vi fick först veta lite om getterna innan vi fick välja varsin get att jobba med två och två. Jag och en kompis hamnade med en söt men listig get vid namn Keso.
 
 
Vi mätte hjärtfrekvensen (med stetoskop, stencoolt), vom-nätmagekontraktioner och andningsfrekvens. Sen var det dags för vägning. Då skulle man ta lite havrekross i en bytta, locka geten ut till vågen, väga och sen locka tillbaka med byttan. Men Keso har varit med ett tag. Hon struntade blankt i att följam med till boxen igen. Tillslut fick hon som sköter getterna hjälpa oss.
 
Gillar dig ändå Keso
 
 
 
Alla getter var väldigt sällskapliga och tiggde kli och gos!
 
På vissa av bilderna står getterna i enskilda boxar, det var bara under övningen, i vanliga fall går de tillsammans i en stor gruppbox!
 
/Sofia
 
 

Lördagsponny

Publicerad 2013-11-03 22:47:02 i Allmänt,

Idag tog jag sovmorgon till 10, skönt att få sova länge! Sen upp och göra helgfrukost (vilket innebär ett kokt ägg till filen) och iväg till världen finaste shettis. 
 
De hade nog fått frukost ganska nyss när jag kom upp men Ponnyn följde gärna med in i alla fall. Idag hade jag planerat att vi skulle gå på promenad (upptäcksfärd) i skogen och försöka hitta lite fler fins körvägar. Det är lite opraktiskt att vara på upptäcksfärd med vagnen, inte så lätt att bara vända när vägen tar slut liksom. Ponnyn var ganska omotiverad till en början. Gick låångsamt och tyckte att vi kunde stå kvar och mysa i stallet. Men när vi svängde ner i skogen blev det roligare. Det kan ha något att göra med den andra hästen som tog samma väg som oss men 20 m före. Herr hingst ville gärna hälsa.
 
Det gick bra till en början, vi hittade en jättefin väg som gick längs kanten på ett fält. Sen kom vi in i skogen igen till en liten blöt stig och tillslut kom vi ut på grusvägen igen och där satt visst en ridning förbjuden skylt på stigen vi kom ifrån. Räknas en shettis på promenad som ridning?
 
Mysigt hade vi i alla fall, det är äkta själavård att var uppe hos hästen!
 
 Det här skulle publicerats igår men det blev aldrig så, kommer nu istället!
 
 

Om

Min profilbild

Sofia

Matte till en dvärghare, med allt vad det innebär, och en dvv/hoppkorsning som är den goaste kaninen som skuttat på jorden. Jag pluggar sedan hösten 2013 till veterinär i Uppsala och blir färdig januari 2019. Jag hjälper också till med en härlig liten shetlandsponny med mycket lurv vars favoritsyssla är att spana in tjejer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela