Hoppfullt

Livet som veterinärstudent och tokig kaninhoppare

Auskultera mera!

Publicerad 2013-11-13 18:48:51 i Allmänt,

Auskultera är ett krångligt ord som jag innan jag började veterinärprogrammet aldrig hade hört. Aska-vadå?
 
Egentligen är det inte så krångligt som det låter, att auskultera är att iakta, titta på i princip. Som veterinärstudent ska man auskultera på ställen som man kan ha nytta av i sitt framtida yrke. Kan man inget om hästar kan man auskutera på en ridskola, kan man inget om kor kan man auskultera på en bondgård. Ja, i princip överallt kan man auskultera. Självklart även på veterinärkliniker. I åk 1 får man garanterat auskultera vid minst ett tillfälle på UDS, Universitets djursjukhuset, antingen på smådjur eller den ambulatoriska kliniken. Men man får gärna ordna egna auskultationsplatser, så många som man bara kan och vill.
 
Självklart vill man passa på och göra det och jag har nu fixat min första auskultationsplats, på exotiska avdelningen på Blå Stjärnans djursjukhus i Göteborg. Om ni någon gång kollat på djursjukhuset på SVT (Jag erkänner, följer det slaviskt) och sett en man i hawaiiskjorta som matchar handdukar med färgen på fåglarnas fjädrar så känner ni igen Bo Runsten. Det är han som är ansvarig för exotiska avdelningen där, nu kommer jag förmodligen inte att träffa honom när jag är där men det är ändå roligt!
 
Och för er som inte har full koll på sveriges konstiga specialistutbilndningar så går både reptiler, fåglar, gnagare och kaniner och säkert massa mer in under rubriken exotiska djur. Det vill säga allt utom katt, hund, häst och lantbruksdjur.
 
Bifogar en bild på Pippin som äter äpple
 
/Sofia

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2013-11-14 08:59:23

Jag kan ju bara råka komma in med Trollet den dagen. ;) Fast om inte Bosse är där är det ju ingen idé...

Svar: Haha, ja men det tycker jag! Nej, den dagen jag kunde så skulle Jenny Persson vara där. Det sa inget om att Bosse inte skulle vara där iofs. Hon är tydligen också duktig men hon är ju inte Bosse ;)
Sofia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sofia

Matte till en dvärghare, med allt vad det innebär, och en dvv/hoppkorsning som är den goaste kaninen som skuttat på jorden. Jag pluggar sedan hösten 2013 till veterinär i Uppsala och blir färdig januari 2019. Jag hjälper också till med en härlig liten shetlandsponny med mycket lurv vars favoritsyssla är att spana in tjejer.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela